Ποιές απαιτήσεις συστήματος έχει το www.playbiriba.com;

Απαιτήσεις υλικού:

 • Windows PC
 • Apple MAC
 • Κάρτα ήχου

Απαιτήσεις λογισμικού:

 • Internet Explorer 7+
 • Mozilla Firefox 2+
 • Safari 3+
 • Opera

Συστήνουμε ανάλυση οθόνης τουλάχιστον 1024 X 768. Επίσης συστήνουμε να ανανεώνεται συνεχώς ο Internet Browser. Για να μην υπάρχουν προβλήματα στα παιχνίδια, είναι απαραίτητη η χρήση της τελευταίας έκδοσης του Internet Browser. Πολύ σημαντική είναι η σταθερή σύνδεση στο διαδίκτυο. Δεν μπορούμε να φέρουμε ευθύνη για διακοπές παιχνιδιών, λόγω διακοπής της σύνδεσης με το διαδίκτυο.

Πρέπει να κάνω εγγραφή στο www.playbiriba.com για να παίξω;

Στο www.playbiriba.com κάνεις εγγραφή εντελώς δωρεάν. Εάν έχεις λογαριασμό στο facebook, μπορείς να κάνεις login με τα facebook στοιχεία σου, απλά κάνε κλικ στην επιλογή ‘f Log In’. Διαφορετικά θα πρέπει να κάνεις νέα εγγραφή, είναι πολύ απλή, κάνε κλικ στο "Εγγραφή" και στη συνέχεια θα πρέπει να εισάγεις τα εξής στοιχεία:

 • Έγκυρη e-mail διεύθυνση
 • Κωδικός
 • Επιβεβαίωση κωδικού
 • Φύλο
 • Ψευδώνυμο
 • Ημερομηνία γέννησης
 • Χώρα
 • και αποδοχή γενικών όρων χρήσης

Μετά την επιτυχή εισαγωγή αυτών των στοιχείων θα δημιουργηθεί ο λογαριασμός σου άμεσα και θα λάβεις ένα e-mail στην e-mail διεύθυνση που δήλωσες. Αυτό το e-mail περιέχει ένα σύνδεσμο επιβεβαίωσης. Πρέπει να κάνεις κλικ σ’ αυτόν τον σύνδεσμο, για να ενεργοποιηθεί ο λογαριασμός σου. Στη συνέχεια μπορείς να κάνεις LOGIN στο www.playbiriba.com με το e-mail και τον κωδικό σου.

Τι πρέπει να κάνω αν ξεχάσω τον κωδικό μου;

Ξέχασες τον κωδικό σου; Κάνε κλικ στο ‘ΞΕΧΑΣΑ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΜΟΥ’. Στο παράθυρο που θα ανοίξει θα πρέπει να εισάγεις μόνο την e-mail διεύθυνση σου και κλικ στο SUBMIT. Αυτόματα θα σταλεί ένας νέος κωδικός με e-mail στην e-mail διεύθυνση σου. Στη συνέχεια μπορείς να κάνεις login με το e-mail και τον νέο κωδικό σου. Μπορείς όποτε θέλεις να αλλάξεις τον κωδικό. Επέλεξε ‘My Place’ μετά κάνε κλικ στο ‘Επεξ/σια προφίλ’ . Στη συνέχεια επέλεξε ‘Αλλαγή κωδικού’ και θα ανοίξει ένα παράθυρο. Αφού εισάγεις τον κωδικό και το νέο κωδικό (δύο φορές), κάνε κλικ στο ‘Update’. Παρακαλούμε να αλλάξεις τον κωδικό που σου στείλαμε αμέσως.

Ποιά παιχνίδια Μπιρίμπα μπορώ να παίξω;

Όλα τα παιχνίδια Μπιρίμπα παίζονται στο ‘Biriba Hall’. Εδώ έχεις τη δυνατότητα να διαλέξεις παιχνίδι ΜΕ ή ΧΩΡΙΣ ΑΡΣΕΝΙΚΕΣ. Επιπλέον καθορίζεις τον χρόνο κίνησης, το σκορ νίκης ή τον αριθμό παρτίδων κάθε παιχνιδιού. Τους αναλυτικούς κανόνες του παιχνιδιού θα τους βρεις στο ‘My School’.

Με πόσους παίκτες μπορώ να παίξω;

Στο ‘Biriba Hall’ έχεις δύο επιλογές, παιχνίδι ένας εναντίον ενός (2 παίκτες) ή παιχνίδι ζευγάρι εναντίον ζευγάρι ( 4 παίκτες). Έχεις τη δυνατότητα να πάρεις μέρος σε ανοιχτό τραπέζι της προτίμησης σου. Επίσης έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις εσύ νέο τραπέζι και να επιλέξεις τους όρους του παιχνιδιού.

Με ποιούς παίκτες μπορώ να παίξω;

Στο ‘Biriba Hall’ μπορείς εάν θέλεις να παρακολουθήσεις παιχνίδια που παίζονται από άλλους παίκτες. Επίσης έχεις το δικαίωμα να παίξεις σε ανοιχτό τραπέζι της επιλογής σου ή να ανοίξεις δικό σου τραπέζι, ανοιχτό σε όλους ή PRIVE. Στα PRIVE τραπέζια προσκαλείς συγκεκριμένο παίκτη ή συγκεκριμένους παίκτες της επιλογής σου.

Πως αλλάζω τον κωδικό μου;

Μπορείς όποτε θέλεις να αλλάξεις τον κωδικό. Επέλεξε ‘My Place’ μετά κάνε κλικ στο ‘Επεξ/σια προφίλ’. Στη συνέχεια επέλεξε ‘Αλλαγή κωδικού’, ένα παράθυρο θα ανοίξει. Αφού εισάγεις το παλιό και το νέο κωδικό (δύο φορές), κάνε κλικ στο ‘Update’.

Πως αλλάζω την γλώσσα;

Όταν μπεις στο www.playbiriba.com για πρώτη φορά, αυτόματα εμφανίζεται η γλώσσα που έχεις ρυθμίσει στον Internetbrowser σου. Εάν θέλεις να αλλάξεις την γλώσσα πριν κάνεις LOG IN, επέλεξε την γλώσσα που προτιμάς στην αρχική σελίδα πάνω αριστερά. Αφού κάνεις LOG IN αλλάζεις την γλώσσα στην μπάρα πάνω δεξιά. Το www.playbiriba.com διαθέτει αυτήν την στιγμή τις εξής γλώσσες:

 • Ελληνικά
 • Αγγλικά
 • Γερμανικά

Τι σημαίνει η "ΑΞΙΑ" μου;

Στο www.playbiriba.com βλέπεις την "ΑΞΙΑ" των παικτών. Ο υπολογισμός της αξίας του παίκτη γίνεται βάσει του συστήματος αξιολόγησης ELO. Κάθε παίκτης ξεκινάει με 1500 βαθμούς ELO. Σε κάθε παιχνίδι προστίθενται (νίκη) ή αφαιρούνται (ήττα) βαθμοί ανάλογα με την αξία σου και την αξία του αντιπάλου.

 • ΑΞΙΑ 1: ♣ , 1500 - 1750 ELO βαθμούς
 • ΑΞΙΑ 2: ♣ ♥ , 1751 - 2000 ELO βαθμούς
 • ΑΞΙΑ 3: ♣ ♥ ♠ , 2001 - 2250 ELO βαθμούς
 • ΑΞΙΑ 4: ♣ ♥ ♠ ⋄ , πάνω από 2251 ELO βαθμούς

Ο υπολογισμός επιπέδου κάθε παίκτη βοηθάει, στο να γνωρίζεις την αξία του παίκτη που αντιμετωπίζεις. Περισσότερες πληροφορίες για το σύστημα αξιολόγησης ELO στο http://en.wikipedia.org/wiki/Elo_rating_system

Τι είναι τα Bircoins;

Το Bircoin είναι το εικονικό-ψηφιακό νόμισμα στο www.playbiriba.com. Για κάθε παιχνίδι που παίζεις χρεώνεσαι 10 Bircoins. Όταν παίζεις με έναν αντίπαλο ή αντίπαλο ζευγάρι, έχεις την επιλογή να ποντάρεις Bircoins, όχι όμως την υποχρέωση! Στην περίπτωση που παίξεις ένα παιχνίδι με Bircoins, το σύστημα δεν κρατάει επιπλέον Bircoins! Τα Bircoins δεν εξαργυρώνονται σε κανονικό χρηματικό ποσό ούτε μετατρέπονται σε Birpoints!

Τι είναι τα Birpoints;

Τα Birpoints είναι το έπαθλο που κερδίζεις όταν παίζεις παιχνίδια με Bircoins! Με τα Birpoints έχεις την δυνατότητα να ‘ψωνίσεις’ προϊόντα στο Shop μας. Μπορείς όποτε θέλεις να μετατρέψεις τα Birpoints σε Bircoins, για να έχεις να παίζεις. Τα Birpoints δεν εξαργυρώνονται σε κανονικό χρηματικό ποσό!

Πως μπορώ να πάρω Bircoins;

Με την εγγραφή σου πιστώνεται ο λογαριασμός σου αυτόματα με 1000 Bircoins. Κάθε φορά που προσκαλείς φίλο ή φίλη και θα κάνουν νέα εγγραφή στη σελίδα μας, παίρνεις επιπλέον 100 Bircoins για τον καθένα! Εφόσον έχεις κερδίσει Birpoints μπορείς να τα μετατρέψεις σε Bircoins όποτε θέλεις. Στο Shop μας έχεις την δυνατότητα να αγοράσεις Bircoins, οι επιλογές κατάθεσης, που έχεις στη διάθεση σου, περιγράφονται στο Shop μας.

Ποιο λογισμικό ασφαλείας χρησιμοποιεί το www.playbiriba.com;

Το www.playbiriba.com χρησιμοποιεί με το λογισμικό Secure Socket Layer (SSL) κρυπτογραφημένη σύνδεση για την μεταφορά εμπιστευτικών δεδομένων. Κάθε φορά που εισάγεις προσωπικά δεδομένα, τίθενται αυτόματα υπό προστασία και μεταφέρονται στο server μας κωδικοποιημένα.